Bodymind moves tekentjeMind your body!     Luisteren naar je lichaam

Fysieke training, adem en lichaamsbewustzijn. Dat zijLogo websiten de ingrediënten van Body Mind Moves. De training verbindt oosters en westers gedachtegoed.

Het credo is: ‘mind your body’, leren luisteren naar je lichaam, in stilte en in beweging.

In de veelzijdige lessen versmelten dans, yoga en andere BodyMind methodes. Vanuit haar dansachtergrond benadrukt Evelien de ‘flow’ in de beweging. De oefeningen en activerende ademhaling bevorderen de energiestroom in het lichaam en de harmonie tussen lichaam en geest.

De focus is op vrij, soepel en efficiënt (leren) bewegen.

Tegelijkertijd bieden de lessen ondersteuning bij het voorkomen en genezen van blessures, stijfheid, hoofdpijn en andere klachten. Hoe? Je leert signalen van stress te herkennen, te ontspannen en efficiënter met het lichaam en beweging om te gaan, door:

  • bewustwording van eigen houding, beweging en de relatie met de ademhaling
  • het kunnen loslaten van overbodige spanning waar mogelijk
  • het versterken van kracht waar nodig
  • het verbeteren van de bewegingscoördinatie

Hoe verloopt een les?

De warming-up is in een vloeiende bewegingsstijl, die zacht en  versterkend is voor de gewrichten en die leidt tot meer souplesse. De coördinaties zijn logisch en natuurlijk. Spierversterkende oefeningen voor  met name de houdingspieren (de dieper liggende spieren van buik, rug en bekkenbodem) zorgen voor ondersteuning van houding en beweging. We eindigen in ontspanning en rust. Muziek vormt een belangrijk aandeel.

De lessen zijn  aardend, ontspannend en vitaliserend, onderzoekend en tegelijkertijd speels. Ze worden gegeven in kleine groepen van maximaal 10 deelnemers in een plezierige, rustige sfeer.

 

Praktisch

Meenemen: badlaken, gemakkelijke trainingskleding, bv. trainingsbroek, t-shirt en sweater/vest (laagjes!) en badstof sokken of zachte, soepele (dans)schoentjes, geen sportschoenen!
Er zijn matjes aanwezig.
Voor data en tarieven, zie de agenda.

 

“Ontspanning betekent niet dat we slap worden of instorten (…).
Het betekent dat we op efficiënte wijze bewegen.
Het betekent dat we uitrusten terwijl we bewegen”
(Citaat Anna Halprin)

open les De Notenkraker sept 2016

Cursisten over Body Mind Moves: