Meer dan 30 jaar was ik werkzaam als dansdocent en choreograaf (jazz, modern, contemporary dance). In eerste instantie zag ik dans vooral als kunstvorm. Geleidelijk aan werd ik steeds meer gegrepen door de  bewustwording en gezondheidskant van dans en beweging. Vanuit mijn danservaring en training in somatische bewegingsmethodes als Body Mind Centering, Voice Movement Integration, yoga, Qi Gong en Pilates ontwikkelde ik BodyMind Moves (voorheen BodyMind Training). Vanaf 2003 doceer ik deze lesmethode, die zich blijft ontwikkelen.

Mijn ontluikende passie voor gezondheid en het activeren van zelfhelende vermogens leidden er toe  dat ik mij naast beweging ging bekwamen in lichaamsgerichte behandelmethodes, onder meer: VMI & Bodywork Practice bij Patricia Bardi, Sportmassage NGS, Craniosacraal therapie en Counseling (I en II bij het Upledger instituut), Triggerpoint therapie (opleiding Triggerpoint Coach) en Massage vanuit Rebalancing bij Ed Bodewes.

Dit geeft mij de mogelijkheid om cliënten én cursisten te ondersteunen in hun ontwikkeling en herstelproces. Daarbij zie ik het lichaam als aanknopingspunt voor bewustwording, verandering en verbetering.

 

 

Zonder lichaamsbewustwording geen herstel!

Het lichaam heeft haar eigen wijsheid en zal,
als het de ruimte krijgt, zich zelf willen helen